joi, 20 august 2009

Proiectare gradina de mari dimensiuni - Proiecte noi realizare recent

PROIECTARE ARHITECTURA PEISAGERA
DESIGN GRADINI - DESIGN TERASE - PATIO - LOUNGE GARDEN
Amenajare si Intretinere Gradini


gradina peisagist, alexandru gheorghe, proiect nou gradina mare, langa lac

      Gradina din imaginea de sus se afla in Pantelimon - Ilfov, pe marginea lacului Pantelimon. O suprafata de 1800 de mp, un buget de 8000 de eu pentru plante si manopera. Am propus o alee semi perimetrala si un ax ce leaga casa in stil mediteranean de gradina ce imprumuta cateva elemente din gradina mediteraneana. 
        Lucrarile la amenjarea gradinii sunt in curs, imaginea este de la o faza intermediara in care se pregatesc aleile si urmeaza plantarea florilor perene.
Proiectarea pentru acesta gradina de dimensiuni medii a durat trei saptamani iar executia gradini pana in acest punct a durat doua saptamani din care 5 zile pentru degajarea deseurilor de santier si nivelarea terenului.
         Revin cu imagini de la finalizarea lucrarii si cu evolutia gradinii, in speranta ca beneficiarii vor dori si intretinerea gradinii in viitor.


gradina iaz, piatra naturala, podet lemn, balta, curte pesti, piscina, poza, idei, firma amenajare gradina

       Al doilea proiect este tot langa Bucuresti, cu o curte ceva mai generoasa si beneficiari ce s-au implicat direct in amenajarea gradinii. Proiectarea a fost o colaborare si negociere cu beneficiarii pentru a obtine o gradina decorativa tot timpul anului, functionala si eficienta in privinta intretinerii.
Desi anumite aspecte nu pot spune ca m-au incantat, cum ar fi tuia careia a trebuit sa ii gasesc locul in gradina desi nu cred ca este cea mai potrivita planta pentru aceasta gradina.
Spatiul de amenajat este in mediul rural, prin urmare am incercat pe cat posibil sa profit de mediul in care se afla si sa pun accent pe partea utilitara a gradinii, pastrand cat mai multi pomi fructiferi, construind o bolta, samdp.
        Suprafata gradinii este de aproximativ 2500 mp, bugetul initial a fost de 10.000 euro si a crescut in timpul lucrarilor datorita insertiei unor constructii (gratar, cuptor, terasa si piscina). Costul final a depasit 20.000 de euro. 
        Costul proiectului gradinii a fost de 2000 de euro cu asistenta pe santier platita separat.

Piscina este construita din beton, finisata cu mozaic. Culorile mozaicului si pavajului au fost optiunea beneficiarului in final.



   Am prezentat aceste imagini si costul amenajarii gradinilor pentru a ii ajuta pe cei ce doresc in viitor colaborarea cu un arhitect peisagist. Libertatea de a proiecta, gandi si realiza o gradina pentru stilul de viata al beneficiarului este important nu doar pentru un rezultat bun dar si pentru cheltuieli reduse.

Doriti amenajarea unei gradini? Aveti intrebari despre plante, costuri, perioada de lucru in gradina?

0723026284
Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe
alexghemail@gmail.com